IN BRIEF

Location: East Dorset

Type of Project: Renovation

Status: Design Stage

PROJECT DETAILS

INKSPACE have worked as the appointed Architects on the full renovation of a 1970’s house on the Jurassic Coast, in Dorset. With an amazing view along the coast path, this existing building is due to be updated, returning it to a wonderful family home.

The existing five-bedroom house occupies a fantastic location, with a different outlook from every aspect of the house. Our design brief has been to maximise the amazing views, whilst providing a modern and comfortable, family living space internally. Upgrading the building fabric will allow us to sympathetically incorporate as many sustainable systems as possible, keeping the running of the building to a minimum and lowering its impact on the environment.

Whilst our brief is to transform the house externally, internally the family would like to retain the existing level of accommodation, concentrating on modernising the home throughout. Through the introduction of balconies and large expanses of glazing, the existing home will be flooded with natural light, brightening the current dark internal spaces and providing a connection to the building’s beautiful surroundings.

Related projects