IN BRIEF

Location: New Forest National Park

Type of Project: Extension and Renovation

Status: Planning

PROJECT DETAILS

INKSPACE have been working closely with the client on the design of this new, contemporary side and rear extension to a property in Brockenhurst.

This existing three-bedroom house is full of character, however it requires some internal refurbishment to meet the needs of a modern family. Our clients have chosen to add an ensuite to the master bedroom at first floor, as well as focusing their attention on extending, as well as opening up the living space at the rear of the property.

Our brief was to design a very contemporary extension that steps away from the ‘norm’ and adds a really special and unique addition to this 1930’s detached property. The form of the extension will provide beautiful vaulted spaces internally, whilst allowing as much natural light as possible to filter through the space. The careful consideration of the plan allows the internal layout to be open, whilst also clearly defining the kitchen, dining and living space within. The sliding wall between the sitting room and study will provide a beautiful feature within the room, whilst allowing the space to be divided and provide an additional bedroom if needed.

The finer details have been considered, with a particular emphasis on in-side/outside living. Large panels of glazing have been introduced to connect the rooms to the external landscape and a log burning stove has been carefully positioned to be enjoyed from all areas.

It is proposed that the new extension to this home is as environmentally friendly as possible. It will be constructed of SIP panels, which will provide a highly insulated and efficient addition to the building. The timber cladding has been chosen to soften this angular and contemporary design, allowing it to sit comfortably within its forest setting.

Related projects